Pagina's

maandag 7 april 2014

Op naar Tilburg. Gamma Knife

Vandaag werden wij om 11:30 bij de Neuroloog/radioloog dr. Hanssens bij het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg verwacht voor een intake en uitleg voor de behandeling van het hoofd. Wat direct opviel was de prettige sfeer in dit mooie ziekenhuis. Eerst een ponsplaatje laten maken en toen op naar route 42. 
Om 12:00 uur mochten we naar binnen. Uitgebreid uitleg gehad.  De plekjes die behandeld moeten worden zijn er 2 van zo'n 4,5 mm. Dat moet op zich geen probleem zijn. Met deze methode kan tot 3 cm bestraald worden en maximaal 4 plekjes. Zijn dat er meer dan zou een algehele bestraling van het hoofd moeten met alle nadelen vandien. 

Wel een probleem is het niet kunnen liggen. Niet alleen voor deze behandeling maar ook bij de bestraling van de longkanker zal plat gelegen moeten worden. Dr. Hanssens vindt het heel vreemd dat er in al die tijd niet duidelijk is geworden waar die vreselijke pijnen vandaan komen en lijkt vastebesloten dit eerst uit te zoeken!!!! Wellicht moet er een nieuwe MRI van de wervel kolom gedaan worden want de pijnen die ik beschrijf kunnen daarvandaan komen. Ook hier weer heel erg duidelijk dat de bezoeken aan dr. Koeman (neuroloog Vlissingen)  totaal niets hebben bijgedragen aan de pijnopsporing maar duidelijk een stagnatie geweest zijn in de onderzoeken. Dr. Hanssens gaat eerst alle CT/MRI/PET scans etc. opvragen uit Terneuzen, Vlissingen en Goes om te zien of hij hier bruikbare informatie kan halen.  Geweldig!  Getracht wordt dit zo snel mogelijk boven water te krijgen zodat hopelijk de gamma knife behandeling nog deze week of begin volgende week kan worden uitgevoerd. 

Buiten dat dr. Hanssens heel kundig en geinteresseerd overkomt ben ik voor wb het hoofd wel wat gerustgesteld. Zeker dat heel het dossier nog eens een keer doorgenomen wordt is natuurlijk heel mooi. Wel weer bang wat er allemaal verder boven water gaat komen want dat mijn dossier aan alle kanten van de nalatigheid rammelt dat is duidelijk.

Hopelijk dat e.e.a. wat vandaag gebeurt is er voor zorgt dat ik vannacht enigzins kan slapen.

Geen opmerkingen: