Pagina's

dinsdag 19 mei 2015

Broccocress, goed bij longkanker?



Broccocress, broccolikers, name it, zoek het op en je vindt een scala aan artikelen die in verband met kanker gebracht worden.

Stukje gepikt van natuurdietisten.nl
Een nieuwe variant binnen de productgroep kiemgroenten is Brocco: één product in twee verschillende vormen: BroccoSprout en BroccoCress. BroccoCress is de groene variant van BroccoSprouts Het is een aanvulling op de reeds bestaande microgroenten als tuinkers, Daikon Cress en Rucola Cress. 
Microgroenten zijn bekend vanwege de heel aparte smaak, de hoge decoratieve waarde, een intensieve geur en kankerwerende stoffen. Andere bekende kiemgroenten zijn taugé, alfalfa en radijssprouts. Sprouts hebben een intensieve smaak en zijn ook zeer gezond. BroccoCress en BroccoSprouts hebben een frisse milde broccolismaak. Het past in salades, op een boterham met beleg, bij visgerechten en in soep. 

In 1992 ontdekte Dr Talalay van de John Hopkins medische universiteit in Baltimore, USA de hoge concentratie van de stof sulforaphane glucosinolate in broccoli. Dr Talalay en zijn medisch team testten honderden broccoliplanten en selecteerden uiteindelijk vijf planten met de hoogste concentratie aan sulforaphane. Bij het onderzoek werd duidelijk dat vooral hele jonge rassen een aanzienlijk hoger aandeel van de stof bevatte. Slechts de zaden van deze vijf planten mogen als BroccoSprouts en BroccoCress op de markt gezet worden met een gemiddeld 30 keer hogere concentratie van sulforaphane in zich dan een stuik broccoli.

Het kiemen kan je in een kiemautomaat doen. Zelf gebruik ik van die cocosmatjes en zaai er elke dag een. de kiempjes kun je afknippen en op brood doen, door een shake, door de sla mengen of whatever, als je ze maar binnenkrijgt.